Savassona

L’Espai Natural de Savassona és una àrea protegida situada a la comarca d’Osona, a la província de Barcelona, a Catalunya. Aquest espai natural està format per una sèrie de boscos, rius, cims i valls, que configuren un paisatge de gran bellesa i varietat.

La vegetació de l’Espai Natural de Savassona està formada per boscos de pi roig, roure, alzina i faig, així com per arbustos i plantes autòctones de la zona. A més, la fauna del parc és molt diversa i inclou espècies com el senglar, la guineu, el corb, el voltor i la rata penada, entre altres.

Pedra del Sacrifici
Oriol Sastre, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Una de les característiques més destacades de l’Espai Natural de Savassona és la seva gran riquesa històrica i cultural. A la zona hi ha diverses masies i edificis històrics, com ara el Castell de Savassona, una fortificació medieval que es troba en un estat de conservació excel·lent. Aquest castell és un exemple del patrimoni arquitectònic de la zona i és una visita obligada per als amants de la història.

L’Espai Natural de Savassona també és un lloc ideal per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure. Hi ha diverses rutes senyalitzades que permeten als visitants recórrer la zona a peu o en bicicleta, així com altres activitats com ara la pesca, la caça i el senderisme.

En resum, l’Espai Natural de Savassona és un lloc ideal per als amants de la natura i la història. Aquesta àrea protegida ofereix un entorn natural únic i espectacular, amb una gran diversitat de fauna i flora, així com un important patrimoni arquitectònic i històric. Sense dubte, una visita imprescindible per a tots els amants de la natura i la cultura.

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt